Лидерът на СДС Румен Христов пред Нова телевизия обясни, че премиерът акад. Николай

...
Лидерът на СДС Румен Христов пред Нова телевизия обясни, че премиерът акад. Николай
Коментари Харесай

Румен Христов: Ако президентът направи партия, ще е проруска

Лидерът на СДС Румен Христов пред Нова телевизия изясни, че министър председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и външен министър Мария Габриел вършат разбор на държавното управление с ускорени крачки. След това анализът ще бъде разискван с водачите на парламентарните групи. Доста министри си правят добре работата, само че има 5-6 министри анонимници. Те се вървят и като възможни смени по време на ротацията през март месец, уточни Румен Христов.

Той открои, че транспортният министър Георги Гвоздейков и районният министър Андрей Цеков си правят добре работата, финансовият министър Асен Василев - въпреки и с доста забележки.

За политически план на президента Румен Радев, Христов съобщи, че в случай че президентът направи партия, това ще е следващият съветски план в България. Не е добре да се направи политическа групировка, още до момента в който си зад дебелите зидове на президентството. Нито един президент до момента не си е разрешавал да прави политически план, до момента в който е на поста си, разкритикува Румен Христов.

Според него придвижване " Девети септември " би била по-добра дата за името на политически план на президента Румен Радев. Румен Христов не гледа конфликта сред ръководителя на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски и Радев като личностен, а институционален. Нека профилираните органи да ревизират " пътя на Копринката " и да се дадат отговори, прикани водачът на Съюз на демократичните сили.

За посещението на премиера акад. Николай Денков в Съединени американски щати, Христов уточни, че казусът е може би поради това, че се случва преди ротацията. Би било по-логично и редно идващият министър-председател да отиде в Съединени американски щати. Няма сложени условия за визитата в Щатите. Господин Денков има други значими задания, свързани с посещаване в Европа и няма да пътува последно в Съединени американски щати, акцентира Христов. Засега посещаване в Съединени американски щати е декларирал министърът на стопанската система Богдан Богданов.

Според него няма мусене в правителството заради посещението в Съединени американски щати, а по-скоро разбори и мнения. Денков и Габриел приказват един и същи език, имат едни и същи цели, зад които стои ръководещото болшинство. Няма връзка сред ротацията и американското посещаване, сподели още Христов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР